T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haberler

Eyl

Eyl

25-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılan GASTRORİZE gastronomi günlerinde göstermiş olduğumuz faaliyetlerden ötürü belediye başkanımız Sayın Rahmi METİN okulumuza bir teşekkür belgesi göndermiştir.Bizde okulumuz adına bu faaliyette bize yer vermelerinden ötürü teşekkürlerimizi sunarız.

Eyl

Eğitim Öğretim yılımız istiklal marşımızın akabinde Okul Müdür Başyardımcımız Hüseyin KÖR'ün açılış konuşması ile başlamıştır.

Ağu

Rize'nin yemek ustalarinin boy gösterdigi etkinlikte ilgiyi ise kokulu üzümden yapilan pepeçuraya rakip olmaya aday 'Pelise' üzerine topladi. Yaban mersini ile Rize'nin meshur kokulu üzümünün bir araya gelerek olusturdugu tat ise Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Turizm Otelcilik Lisesi ögrencilerinden çikti.


Pelise hakkinda bilgi veren Okulun Yiyecek Içecek ögretmeni Ecem Bayraktar, programa katilan seflerin ürünü begenmelerinden memnun olduklarini söyledi.

Bayraktar "Rize'de izebella üzümü denilen kokulu bir üzümden daha pepeçura yapiliyordu. Pepeçurada Rize çok yagis aldigi için daha dayanikli bir üzüm cinsi olan kokulu üzüm kullaniliyor. Aromasi çok yüksektir. Önce onu ezip suyunu çikartiyoruz. Onun suyunun içerisine misir unu ekliyoruz. Seker de katan var, katmayan da var. Biz bunu revize ettik ve yine bölgemizde çok fazla olan ve likapa olarak bilinen yaban mersinini ezip suyunu çikardik. Elde ettigimiz sirayi kokulu üzüm sirasi ile birlestirip pelise diye bir tatli yaptik. Pepeçuranin ilk hecesi olan pe ve likapanin ilk hecesi olan li ile birlestirdik ve ismine pelise dedik. Deneyenler çok begendi, tadi bence daha lezzetli oldu. Burada sefler denediginde bugün yedikleri en güzel sey oldugunu söylediler" dedi.

Bu güzel çalışmada emeği geçen tüm idareci , öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

İnternet yayınlarında ise;

https://www.flash53.com.tr/haber/gastrorizenin-gozdesi-pelise-oldu-242.html

https://www.bursahaber.com/genel/pepecuranin-yeni-rakibi-pelise-oldu-h2438257.html

https://beyazgazete.com/haber/2022/8/27/pepecura-nin-yeni-rakibi-pelise-oldu-6597452.html

https://www.mynet.com/pepecuranin-yeni-rakibi-pelise-oldu-8085260-myvideo

https://www.iha.com.tr/rize-haberleri/pepecuranin-yeni-rakibi-pelise-oldu-3882572/

http://www.olay53.com/haber/pepecuranin-yeni-rakibi-pelise-oldu-1071209.htm

https://www.pazar53.com/pepecuranin-yeni-rakibi-pelise-39091h.htm 

Haz

Erasmus+ projesi kapsamında Hotel Margherita'da aldığımız Barista Eğitiminin katılım belgesini okulumuza ulaştırdı.

Haz

Haz

Haz

Haz

Bir grup öğrencimiz Arzu TELCİ ve Zuhal ÇALIŞ  öğretmenlerimiz ile kütüphane gezisi düzenlemiştir.

May

Bu etkinlik için hazırlık yapan meslek dersi öğretmenlerimiz Ebru CAMADANOĞLU ve Hacer Ecem BAYRAKTAR ile öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

May

Okulumuza ziyarete gelen Merkez Kasarcılar Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine birimlerimiz ve eğitim ortamımız hakkında tanıtım yapılmıştır.

May

Dörtyol Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerine okulumuz eğitimi hakkında bilgi verilmiştir.

Bu çalışmada katkılarından ötürü Rehber Öğretmenimiz Dilayda KARABULUT ve Yiyecek İçecek Alan Şefimiz Selçuk GÜL öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi kapsamında bir grup öğrencimiz proje ortağımız olan Crystal Otel'e Müdür Baş Yardımcımız Hüseyin KÖR ve Konaklama Alan Şefimiz Murat KARABULUT tarafından teslim edilmiştir.

Öğrencilerimize otel yetkilileri tarafından ilk aşamada oryantasyon eğitimi verilerek yerleştirilmeleri tamamlanmıştır.

May

Müdür Yardımcımız Ahmet ÖZTÜRK eşliğinde bir grup öğrencimiz Erasmus Plus projeleri kapsamında Barista eğitimi almak için İtalya yolculuğuna başlamıştır.