T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

     Yiyecek içecek hizmetleri alanına kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz aşçılık, servis elemanlığı ve pastacılık üzerine eğitimler almaktadırlar. Mesleki eğitimler 9. Sınıfta başlayıp kademeli olarak ilerlemektedir.  Okulumuzda yoğunlaştırılmış eğitim uygulanmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimiz Ekim ve Nisan ayları arasında okulda eğitim öğretime devam etmektedir.  10. Sınıf ve 11. Sınıf öğrencileri Mayıs ve Eylül ayları arasında işletmelerde beceri eğitimi kapsamında otel ve restoranlarda staj eğitimi görmektedirler.

      Okulumuz proje okulu olması sebebiyle merkezi sınav ve mülakat ile öğrenci almaktadır. Mülakat sınavını başarı ile geçen öğrenciler okulumuza kesin kayıt hakkı kazanmaktadır.

      Okulumuzda 9. Sınıfı tamamlayan öğrencilere değerlendirme sonunda burs imkanı da verilmektedir. 10.Sınıfa başlayan öğrencilere protokol yaptığımız otel tarafından burs ödenir.

      Burs,işletme adı ile 10,11 ve 12. sınıfın okuldaki 6 aylık eğitim öğretim dönemlerinde;

· 10.Sınıfın (Kastm-Nisanaylarıarasındaki6aylıkdönemde) asgari ücretin %60'ının %30'u oranında,

· 11.Sınıfın (Kasım-Nisanaylarıarasındaki6aylıkdönemde) asgari ücretin %60'ının %40'ı oranında,

· 12.sınıfın (Kasım-Nisanaylarıarasındaki6aylıkdönemde) asgari ücretin %60'ının %50'si oranında olmaküzere burs ücreti ödenir.

 

       Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı ve alan altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun örgün öğretim programı hazırlanmıştır.

Bu programı tamamlayan öğrenciye;

·     Yeniçağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazanma,

      - Beslenme ilkeleri ve hijyen ile ilgili işlemleri yapma,Konuk ilişkileri ile ilgili işlemleri yapma,

·     - Temel yiyecek üretimi ve servisi ile ilgili işlemleri yapma ile ilgili ortak bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra;  

  Yiyecek İçecek Hizmetleri Dalında;

·        - Aşçılık ve servis atölyesi-10 dersinde; sıcak ve soğuk soslar, et yemekleri, pilavlar kuru baklagil yemekleri, makarnalar, tatlılar, modern ve klasik usullerle servis, yiyecek içecek işletmelerinde konuk döngüsü, oda servisi ile ilgili işlemleri yapma,

·        - Aşçılık ve servis atölye-11dersinde; sebze yemekleri, balıklar ve su ürünleri, salatalar ile ilgili işlemleri yapma,

         - Aşçılık ve servis atölye-12 dersinde; hamur ürünleri, açık büfe, dolma ve sarmalar, çikolata ve fondü ile ilgili işlemleri yapma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2022 - Güncelleme: 03.03.2022 09:15 - Görüntülenme: 392
  Beğen | 16  kişi beğendi